CHALLENGE 2

'TEST JOUW IDEE UIT'

JE HEBT EEN BRILJANT IDEE. MAAR WAT NU?

In deze challenge zet je de eerste stap op weg naar een business plan. Met behulp van vier zogenaamde webinars helpen wij jou te onderzoeken wat ervoor nodig is om jouw idee verder te brengen en of dat iets voor jou is. De webinars gaan over ondernemerschap & organisatie, technische haalbaarheid, marktpotentie & verdienmodel en over het maken van een goede presentatie of pitch. Aan de hand van deze webinars zal je in staat zijn om een globaal plan te schrijven over hoe je van jouw idee een echt product, dienst of bedrijf kunt maken. Dit werk je uit in een document van drie pagina’s. Daarin beschrijf je wat de volgende stappen zijn om jouw idee op de markt te brengen, wat je verdienmodel is en hoe je dat gaat organiseren. Je presenteert jouw plan in een korte pitch voor de jury.

Challenge 2 loopt van 5 december 2018 tot en met 18 januari 2019. Op woensdag 23 januari 2019 vinden de pitches voor de jury plaats en worden de prijzen uitgereikt. Er zijn in deze challenge vijf prijzen van 500 euro te winnen.

BEN JE TU/e STUDENT OF STUDENTENTEAM?

Voor studenten en studententeams van de TU Eindhoven wijzen we op de mogelijkheid om deel te nemen aan de TU/e Contest die loopt van januari tot en met juni 2019. Meer informatie over de TU/e Contest verschillen met The Golden Lightbulb vind je in onze FAQ of www.tuecontest.nl

WEBINARS

Tijdens deze tweede challenge bieden wij een aantal ‘webinars’ aan om jou verder te helpen. Abonneer je op dit kanaal om de webinars live te volgen en vragen te kunnen stellen aan de docent. Het is ook mogelijk om de webinars fysiek bij te wonen. De exacte locaties worden nog bekend gemaakt. Na afloop kun je de webinars altijd terugkijken via ons YouTube kanaal.

WEBINAR #1 'ONDERNEMERSCHAP & COMPETENTIES'

Ondernemer en positiviteitsgoeroe Rudy van Beurden vertelt aan de hand van verhalen van doorgebroken starters wat er komt kijken bij ondernemen en wat je op organisatorisch gebied nodig hebt.

Donderdag 13 december 2018 om 10:30 uur
Multimediapaviljoen 0.32, Horsten 1, 5612 AX Eindhoven

WEBINAR #2 'TECHNISCHE HAALBAARHEID'

Een expert in productontwikkeling legt je uit hoe je in kaart kan brengen wat er nodig is om jouw idee te kunnen realiseren. Waar moet je op letten? Wat zijn de belangrijkste factoren om uit te zoeken?

Woensdag 19 december 2018 om 10:30 uur
Multimediapaviljoen 0.32, Horsten 1, 5612 AX Eindhoven

WEBINAR #3 'MARKTPOTENTIE EN VERDIENMODEL'

Bedrjfsadviseur/business developer Jelle Schunselaar geeft je inzicht in hoe je in kaart kunt brengen wat de marktpotentie van jouw idee is en wat voor verdienmodel daar het beste bij past.

Woensdag 9 januari 2019 om 10:30 uur
Multimediapaviljoen 0.32, Horsten 1, 5612 AX Eindhoven

WEBINAR #4 'PITCH TRAINING'

Bij het opzetten en ontwikkelen van een onderneming zal je regelmatig jouw idee moeten presenteren. Zo ook voor de jury in Challenge 2. Daarom geven we jou tips en tricks over hoe je een scherpe pitch kunt creëren.

Woensdag 16 januari 2019 om 10:30 uur
Multimediapaviljoen 0.32, Horsten 1, 5612 AX Eindhoven

INSCHRIJVEN

De inschrijving voor Challenge 2 is geopend vanaf woensdag 5 december 2018 tot en met vrijdag 18 januari 2018. Registreer en log in om het formulier te zien en in te vullen.
Let op: Jouw antwoorden op de vragen kunnen slechts één keer in het inschrijfformulier worden ingevuld. Je hebt de mogelijkheid om een pdf-bestand te uploaden met de beschrijving van jouw idee. Dit bestand mag maximaal 2 MB groot zijn. Je kunt de vragen voor challenge 2 downloaden door op onderstaande knop te klikken.

Bekijk pdf voor meer info

De inzending periode voor Challenge 2 is nu voorbij, ga verder naar Challenge 3 als je nog geïnteresseerd bent om te participeren!

CHALLENGE-2 NIEUWS

Challenge 2

HOGE KWALITEIT LEIDT TOT EXTRA WINNAARS IN CHALLENGE 2

Woensdag 23 januari was de Coronazaal het toneel voor de tweede challenge van The Golden…
Challenge 2

WEBINAR #4 “PITCH TRAINING” WOENSDAG 16 JANUARI OM 10:30

De perfecte voorbereiding om jouw bedrijfsplan te presenteren tijdens de finale van Challenge 2: het…
Challenge 2

WEBINAR #3 WOENSDAG 9 JANUARI 10:30 UUR

Aanstaande woensdag vindt alweer het derde webinar van The Golden Lightbulb plaats. Business Developer Jelle…

MOST ENTREPRENEURIAL IDEAS SOUND CRAZY, STUPID AND UNECONOMIC, AND THEN THEY’LL TURN OUT TO BE RIGHT

REED HASTINGS

AGENDA

5 december 2018
Start Challenge 2
13 december 2018
Webinar #1 ‘Ondernerschap en competenties’
19 december 2018
Webinar #2 ‘Technische haalbaarheid’
9 januari 2019
Webinar #3 'Marktpotentie en verdienmodel'
16 januari 2019
Webinar #4 ‘Pitch Training’
18 januari 2019
Sluiting Challenge 2
23 januari 2019
Pitch event Challenge 2

PARTNERS

The Golden Lightbulb challenge is een Brainportregio-breed programma
georganiseerd door Bright Move en haar partners TU Eindhoven, Brainport, BOM en Fontys.